Tort cu coacaze rosii

de Andra_Constantinescu in Torturi, 14 Iul 2015 | 5139 vizualizari

 

Este un tort dulce-acrisor si racoritor, pe care fetita mea l-a adorat.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 g unt moale;
  • 220 g zahar;
  • 5 oua;
  • 250 g faina;
  • 1/2 plic praf de copt (5 g);
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie;
  • 7 linguri lapte;
  • Crema:
  • 350 g coacaze rosii;
  • doua linguri zahar;
  • 200 ml frisca lichida;
  • un plic gelatina (10 g);
  • 100 ml apa rece.
  • Pentru decor:
  • 50 g coacaze rosii.
  • Diametru forma: 21 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu coacaze rosii:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Blat:

Se freaca untul intr-un castron pana cand devine cremos. Se adauga treptat zaharul, apoi ouale, unul cate unul. Se adauga esenta, apoi se incorporeaza putin cate putin faina amestecata cu sarea si praful de copt, alternand cu laptele. Compozitia se toarna intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce cratita la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii, apoi se lasa la racit.

Crema:

Coacazele se spala si se fierb la foc mic impreuna cu zaharul pana cand se ingroasa putin. Dupa ce s-au racit, se strecoara. 

Se bate frisca.

Gelatina se pune in apa rece timp de 10 minute, apoi se topeste pe baie de abur.

Peste siropul de coacaze se adauga gelatina si frisca si se omogenizeaza, lasandu-se apoi la rece pentru a se intari gelatina. 

Asamblare:

Se taie blatul in 3. Se aseazape un platou: blat, crema, blat, crema, blat, crema, coacaze rosii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de portocale si mure - reteta nr. 200